Søvn-mestring

quote-1.png

„God nattesøvn er grundlaget for alt det du gerne vil i løbet af dagen”

quote

Alle kan lære at Mestre sin søvn

Søvn er helt afgørende for vores mentale og fysiske helbred. Når vi sover fornuftigt, har vi mere energi, får lettere gjort "det rigtige" (mad, kost, motion mv.), vi tænker bedre og er arbejder mere koncentreret, vi er med tålmodige og rummeligt, vores humør er bedre, og alt dette har en tendens til at skabe en positiv spiral for det vi giver os i kast med på dagen.

Vi kender alle til dage, og længere varende perioder, hvor vi finder det svært at få sovet "godt". Når vi begynder at sove uregelmæssigt, begynder en spiralen at gå i den modsatte retning. Når vi ikke falder i søvn indenfor ca. 20 minutter, begynder vi ofte at vende os en del i sengen og har svært vi at finde en god sove-position. Vi begynder at blive opmærksomme på tankerne, og tænker måske over konsekvenserne ved at vi ikke får sovet godt (igen) i nat.

Konsekvenserne er lav energi, irritabilitet, utålmodighed med dig selv og andre, du glemmer lettere ting, er i en dårlig læringstilstand, og bliver lettere syg.

Vi kan skabe et godt søvn mønster med rimelig simple midler. Det handler om gode vaner i løbet af dagen, og rutiner som er understøttende for en stabil søvn.

"At mestre sin søvn" gøres ikke "overnight".

Når der arbejdes med at mestre søvn, er det afgørende at det lavet som et forløb, med tid til at afprøve og implementere nye vaner og rutiner som passer til netop dig og til de omgivelser du er i (din partner, familie).

Et andet aspekt af "at mestre din søvn", er opfølgning og justeringer. Noget virker godt på dig, andet ikke. Noget passer ikke så godt ind i familie/sex-livet eller andre aspekter af livet. Der findes ALTID en vej til at mestre din søvn - også for dig.

At mestre din søvn er en process som tager fra 5-6 uger og op til 3 måneder. Det er en også en process du vil have gavn af resten af livet.

Tænk på hvor fantastisk det er når din søvnrytme er stabil. Du kan planlægge dine dage og uger udfra et langt mere regelmæssigt energiniveau. Mange fortæller at hverdagen er blevet lettere og sjovere, og oplevelsen er, for mange mennesker, at deres relationer bliver styrket.

„So let us welcome peaceful evening in”

– William Cowper

Vi kender det alle sammen...

Vi kender alle sammen til dage, og længere varende perioder, hvor vi finder det svært at få sovet "godt". Når vi begynder at sove uregelmæssigt, begynder en spiralen at gå i den modsatte retning. Når vi ikke falder i søvn indenfor ca. 20 minutter, begynder vi ofte at vende os en del i sengen og har svært vi at finde en god sove-position. Vi begynder at blive opmærksomme på tankerne, og tænker måske over konsekvenserne ved at vi ikke får sovet godt (igen) i nat.

Konsekvenser

Konsekvenserne er lav energi, irritabilitet, utålmodighed med dig selv og andre, du glemmer lettere ting, er i en dårlig læringstilstand, og bliver lettere syg.

Process

At mestre sin søvn er en process, og ikke noget som foregår "overnight".

For de fleste mennesker handler det om at indføre nyttige rutiner.
Det lyder simpelt, og det er det på en måde også, og samtidig kan det sammenlignes med ændring af mad-vaner. Det griber ind i vores (hygge) vaner med vores nærmeste, og for nogle mennesker, har det tråde til en lang række sociale interaktioner (eksempelvis: som at drikke vin kl. 22.00 om aftenen) som ikke duer så godt for søvnen.
Disse justeringer er svære for mange mennesker, som ikke har lyst til at give slip på dette, og ikke ved hvordan det kan fastholdes, samtidig med at have gode søvn-rutiner.

Opfølgning

At mestre sin søvn tager fra 5-6 uger, og op til 3 måneder.

Det er også en process du vil have gavn af resten af livet.

Processen virker kun hvis du prioriterer rutiner og opfølgninger.
Opfølgningen handler også om hvordan vi håndterer de justeringer som rækker ind i sociale interaktioner, og hvordan vi kan tænke, rammesætte, og justere, så vi både kan nyde livet og have gode søvn-rutiner.

Det behøver ikke, kun, at være kedeligt, at være fornuftig.
Og med bedre søvn, styrker du relationer, har mere overskud, bedre humør, og større arrangement i det du laver.

Modstande

På en måde kan det lyde mærkeligt at have modstand på at skabe gode søvn rutiner.

Og det er heller ikke god søvn vi har modstand på, men for mange i højere grad dét, eksempelvis, at skulle justere i spisetider, og justere i vores vaner omkring vin og kaffe.

Jeg hører mange som siger at "det har de haft det fint med tidligere", og så virker det som en begrænsning at måtte undvære det.

Der er ikke én løsning som virker for alle - heller ikke indenfor søvn.
Der er nogle videnskabelige elementer som rigtig mange vil have gavn af at justere på, og så er det også individuelt hvad der gør den største fordel.
Når man kender dette - er det lettere at prioritere.

Har du lyst til at komme igang?

Ring eller skriv til mig, og vi finder en tid som passer dig.
Du vil ofte kunne få tid allerede indenfor en uge.

Jeg glæder mig til at være din guide på udviklings-rejsen.

6025-beskåret